3 tips inför möte med beslutsfattare (del 1)

18 april 2016

Har du äntligen fått till det där mötet med en politiker eller tjänsteman? Bra, men låt inte mötet gå förgäves. Här kommer några framgångsrika tips till hur du kan få ut det mesta av ert samtal.

1. Kom förberedd!
Du vinner mycket på att komma påläst om mer än kommunens översiktsplan. Läs på om personens intressefrågor och senaste mediala utspel. Hitta gemensamma intressen som kan bli nya ingångar till samförstånd. 

2. Stick ut ur mängden!
För att lämna avtryck och bli ihågkommen krävs en intressant berättelse som skapar angelägenhet. Varför ska han eller hon minnas just dig? Hur bidrar du till en positiv stadsutveckling? Lyft fram det som utmärker just dig och ditt företag och lär dig konsten att pitcha på 30 sekunder.

3. Var tydlig!
Politiker och tjänstemän har i regel ett tajt schema och mycket att tänka på – de uppskattar därför en tydlig agenda, en röd tråd och att du håller tiden!

När du tackar för mötet (senast dagen efter), sammanfatta kort vad ni kom fram till och hur ni går vidare i frågan. Skicka gärna med material som går att vidarebefordra till intresserade kollegor.