Tack för 2016!

Richard Hellmark & Petter Lindfors
·
23 december 2016

När det nu börjar bli dags att summera året som gått konstaterar vi att det har varit ett högt tempo. 2016 blev ett rekordår – inte sedan miljonprogrammets dagar har det byggts så mycket som det görs nu.

Vi på Hegeli Public Affairs har haft mest att göra i Stockholmsområdet, men det är roligt att se att det nu också byggs mer och mer runtom i hela landet. Sett till antal nya bostäder per invånare så byggdes det faktiskt mest i Örebro, Linköping, Helsingborg och Uppsala.

Förra året öppnade vi vårt kontor i Helsingborg och under 2016 har vi haft en kraftig expansion av verksamheten i Öresundregionen. Det känns riktigt spännande och utmanande inför nästa år.

Men det är inte riktigt lika högt tempo överallt. Det går fortfarande onödigt långsamt och trögt i vissa projekt. Med snabbare processer skulle det byggas ännu mer. Och det är tyvärr inte alltid högt tempo i politiken. Att regeringen och oppositionspartierna inte kom någonvart i de bostadspolitiska samtalen i våras är en stor besvikelse. Alla aktörer skulle tjäna på långsiktiga och stabila överenskommelser i bostadspolitiken. Ett bättre samtalsklimat i politiken står högt upp på vår önskelista inför 2017.

Med det vill vi önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Richard Hellmark, VD och grundare
Petter Lindfors, grundare och partner
Hegeli Public Affairs