Kristina Axén Olin och Elisabeth Berglund tar plats i Hegelis styrelse

·
16 juni 2016

Vid Hegeli Public Affairs bolagsstämma den 16 juni utsågs Kristina Axén Olin, tidigare finansborgarråd i Stockholms stad och Elisabeth Berglund, tidigare bland annat stadsbyggnadschef i Solna stad, till nya ledamöter i styrelsen. 

- Hegeli har ambitionen att fortsätta växa och utvecklas i takt med att efterfrågan på Public Affairs-tjänster ökar. När Kristina Axén Olin och Elisabeth Berglund nu tar plats i styrelsen får vi två färgstarka ledamöter med lång och gedigen erfarenhet av politik, kommunala processer och samhällsbyggnadsfrågor som ökar vår strategiska kompetens, säger Richard Hellmark, VD och partner i Hegeli Public Affairs. 

Kristina Axén Olin är utbildad musiklärare och har varit lärare och biträdande rektor. 1998 valdes hon till moderat socialborgarråd i Stockholms stad, 2002–2006 var hon oppositionsborgarråd. 2003 valdes hon till vice partiordförande. Efter Moderaternas stora valframgång i valet 2006 blev hon finansborgarråd, men valde 2008 att lämna Stadshuspolitiken. Efter det har Axén Olin engagerat sig som styrelseordförande för Junibacken, för Surfa Lugnt och som styrelseledamot i vårdbolaget Team Olivia.

- Det behövs en bättre samverkan i de kommunala processerna och mellan olika beslutande nivåer för att vi ska kunna möta det enorma behovet av nya bostäder. Jag ser fram emot arbetet i Hegelis styrelse för en hållbar stadsutveckling och hoppas kunna göra skillnad med min politiska bakgrund, säger Kristina Axén Olin.

Elisabeth Berglund studerade arkitektur vid KTH innan hon i mitten på 1970-talet började som planarkitekt i Nynäshamn. Hon har arbetat i ledande positioner hos bland andra Brunnberg & Forshed Arkitekter, Tyréns och senast som VD på Link Arkitekter. Berglund har också varit biträdande stadsarkitekt i Stockholms stad, stadsbyggnadschef i Sundbybergs stad, Haninge kommun och i Solna stad. 

- Jag hoppas kunna bidra med nya infallsvinklar och kloka synpunkter utifrån min långa erfarenhet som ledare inom både kommunal och privat sektor. Jag är en person som gillar att jobba med helhetslösningar och strategiska frågor. Hegeli har spetskompetens inom just stadsutveckling och jag gillar Hegelis långsiktiga ambition att växa och utvecklas vidare, säger Elisabeth Berglund, Ark SAR/MSA.  


För mer information:
Richard Hellmark, VD, Hegeli Public Affairs
alt. 070-193 77 00

Petter Lindfors, grundare och partner, Hegeli Public Affairs
alt. 070-193 78 00
 

Hegeli Public Affairs styrelse består sedan bolagsstämman den 16 juni 2016 av följande ledamöter:

Hans Tilly (ordförande)
Kristina Axén Olin
Elisabeth Berglund
Anders Johansson
Richard Hellmark (VD, grundare och partner)
Petter Lindfors (grundare och partner)