Nyheter

Nu lanseras The Labyrinth – en ny storbyrå inom Public Affairs!

·
15 juni 2017

Idag lanseras The Labyrinth, en ny svensk storbyrå inom Public Affairs. Byrån skapas genom ett sammangående mellan de två framgångsrika PA-byråerna Hegeli Public Affairs och Nav PR. The Labyrinth verkar inom hela fältet för Public Affairs-tjänster och har spetskompetens inom områdena hållbar stadsutveckling, industri, konsumentmarknad samt organisationer. The Labyrinth bildas med det uttalade målet att inom fem år vara Sveriges största byrå inom Public Affairs.

- Vi är glada och stolta över att idag kunna få berätta om The Labyrinth. Vi är två starka företag med goda resultat och tunga kundportföljer som nu krokar arm för att skapa en ny stor och slagkraftig PA-byrå. Vår offensiva målsättning är inte bara att vara bäst, om fem år vill också vara störst, säger Petter Lindfors, VD Hegeli Public Affairs och Sebastian Navab, VD Nav PR i en gemensam kommentar.

Anders Johansson har utsetts till VD i The Labyrinth. Johansson kommer närmast från uppdraget som VD i Kombispelskoncernen. Innan det var han kommunalråd i Sigtuna kommun i cirka 10 år. Anders Johansson går även in som partner i den nya byrån.

Samtliga tillsvidareanställda i Hegeli och Nav följer med över till The Labyrinth och ytterligare fyra medarbetare ska rekryteras inom kort.

- The Labyrinth kommer att bli en kraft att räkna med från första dagen. Vi har ett nytt politiskt landskap i Sverige som ställer helt nya krav på de som vill vara uppdaterade och förstå beslut och processer. Med den kunskap och de kontaktnät som våra medarbetare och rådgivare har kan vi göra riktig värdeskapande skillnad för våra uppdragsgivare, säger Anders Johansson, VD The Labyrinth.

Bland medarbetarna och rådgivarna i The Labyrinth finns personer med olika politiska bakgrunder.  Ett Advisory Board med seniora rådgivare knyts till företaget. Till en början handlar det om Leif Zetterberg, tidigare VD i LRF och statssekreterare (C), Kristina Axén Olin, tidigare finansborgarråd (M), Hans Tilly, tidigare ordförande i Byggnadsarbetareförbundet och Roger Tiefensee, tidigare riksdagsledamot och ekonomisk politisk talesperson (C).

 Mer information återfinns på www.thelabyrinth.se

 

KONTAKT

Anders Johansson, VD och partner
E-post: anders.johansson@thelabyrinth.se
Telefon: 076-501 14 65

Sebastian Navab, grundare och partner
E-post: sebastian.navab@thelabyrinth.se
Telefon: 070-323 04 71

Petter Lindfors, grundare och partner
E-post: petter.lindfors@thelabyrinth.se
Telefon: 070-193 78 00

Anders Johansson blir arbetande styrelseledamot på Hegeli Public Affairs

·
24 april 2017

Anders Johansson börjar idag som arbetande styrelseledamot på Hegeli Public Affairs. Johansson är sedan tre år styrelseledamot i bolaget.

Hegeli har nyligen gjort förändringar i sin ledningsstruktur och ska nu utveckla sin affär inom flera områden. Anders Johansson har fått ansvaret för detta utvecklingsarbete och det startar omgående. 

- Jag är mycket glad över att vår styrelseledamot Anders Johansson nu kan växla upp och vara oss behjälpliga i den fortsatta utvecklingen av Hegeli. Anders kan med sina breda nätverk och sin erfarenhet bidra i den fas av kraftig affärsutveckling som Hegeli nu går in i, säger Petter Lindfors, VD och grundare till Hegeli Public Affairs.   

- Jag ser fram emot att få engagera mig mer i hållbar stadsutveckling och fastighetsfrågor i en annan position. Jag vill bidra till fler bostäder och arbetsplatsområden för växande och nya företag. Stockholmsregionen och Sverige behöver högre takt i exploateringsprocesserna. Det ska vara lätt att bygga nya hållbara bostäder och etablera nya företag. Det vill jag bidra till, säger Anders Johansson om varför han tackat ja till att bli arbetande styrelseledamot i Hegeli Public Affairs.

Med undantag för ett år som vd i Coop Norrort var Anders Johansson kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun 2002-2013. Han har också varit ledamot av Socialdemokraternas partistyrelse och bostadspolitiska kommitté samt suttit i styrelserna för SABO, Sveriges Kommuner och Landsting, Stockholms läns landsting, Locum m m.

Från januari 2013 tills idag har Anders Johansson varit VD i Kombispelskoncernen med en omsättning på över 650 mkr.

Glad påsk!

·
13 april 2017

Vi på Hegeli vill passa på att tacka för årets första månader som präglats av högt tempo. Nu vilar vi upp oss under påsken, för att sedan återvända från ledigheten laddade och redo för förberedelserna inför årets viktigaste vecka, Almedalsveckan. 

Med önskan om en riktigt härlig påskhelg! 

Petter Lindfors, VD och grundare

 

Petter Lindfors ny VD för Hegeli Public Affairs

·
29 mars 2017

På Hegeli Public Affairs styrelsesammanträde den 28 mars beslutade styrelsen att utse founding partner Petter Lindfors till ny VD. Richard Hellmark lämnar därmed sin post som VD i bolaget för att gå vidare med andra uppdrag.

- Hegeli går en spännande framtid till mötes. Jag lovar att göra mitt bästa för att fortsätta utveckla verksamheten och hela tiden vara relevant för våra kunder, med de bästa konsulterna och nätverken, säger Petter Lindfors, tillträdande VD för Hegeli Public Affairs.

- Petter och jag har jobbat tillsammans i snart sex år och byggt upp Hegeli. Det har varit en rolig och utmanande resa, men nu är det dags för mig att gå vidare till egen verksamhet. Jag känner mig samtidigt trygg i att Petter kommer att driva Hegeli vidare mot nya mål, säger avgående VD Richard Hellmark.

Richard Hellmark sitter kvar i Hegelis styrelse fram till bolagsstämman den 14 juni.

För frågor kontakta Petter Lindfors: 070-193 78 00

Frida Nordström ny juniorkonsult hos Hegeli Public Affairs

·
31 januari 2017

Hegeli Public Affairs utökar sitt PR-erbjudande med Frida Nordström som ny juniorkonsult. Hon kommer närmast från en tjänst på HusmanHagberg och har just avlagt sin examen i Medie- och kommunikationsvetenskap. 

-Jag är mycket glad över att idag kunna välkomna Frida Nordström som ny medarbetare på Hegeli Public Affairs. Fridas nätverk och breda kompetens inom media och kommunikation kommer att stärka vårt PR-erbjudande, säger Petter Lindfors, grundare och partner i Hegeli Public Affairs.

-Hållbarhets- och bostadsfrågor är två otroligt viktiga frågor som intresserar mig mycket. Jag tror att kommunikation kan göra stor skillnad för dessa frågor och det ser jag fram emot att kunna göra hos Hegeli, säger Frida Nordström.

Frida Nordström, 24 år, har nyligen avlagt sin Filosofie kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap vid Stockholms Universitet och kommer närmast från en tjänst på HusmanHagberg. Frida Nordström har en stor internationell erfarenhet och har de senaste åren studerat vid Cardiff University i Wales samt Sorbonne Université i Paris. Utöver sina universitetsstudier utomlands har Frida även arbetat för Svenska Handelskammaren i London och studerat ett år i Chicago under sin gymnasietid. Hon har även tidigare engagerat sig politiskt inom såväl SSU som Socialdemokraterna och innehaft förtroendeuppdrag för partiet i Nacka Kommun.

För mer information:
Petter Lindfors, 070-193 78 00 eller petter.lindfors@hegeli.se 

Vad kan Hegeli göra för er under MIPIM?

·
8 januari 2017
Foto: Mipim world

Den 14-17 mars 2017 går MIPIM av stapeln i Cannes, Frankrike. MIPIM är en av de största europeiska mötesplatserna inom fastighetsbranschen och innebär ett unikt tillfälle att utveckla nätverk och skapa nya affärsmöjligheter.

 Hegeli Public Affairs kan hjälpa ditt företag med att skräddarsy ett helhetspaket med resa, boende, luncher, middagar och i förväg bokade ”one-to-one-möten” med ledande politiker och tjänstemän i Stockholmsregionen eller övriga delar av Sverige.

One-to-one-möten
Vi bokar in personliga möten med politiker, tjänstemän, samarbetspartners eller branschfolk som stärker ditt företags affärsmöjligheter.

Sociala arenor
Vi säkerställer att du deltar i rätt sammanhang och bokar in middagar, sociala arrangemang och event. Vill ditt företag bjuda in till ett arrangemang hjälper vi er att förverkliga det.

Resa och boende
Vi bokar resor till och från Cannes, boende och vid behov transport mellan dina möten och övriga arrangemang.

Kontakta oss redan idag så berättar vi mer!

 

Tack för 2016!

Richard Hellmark & Petter Lindfors
·
23 december 2016

När det nu börjar bli dags att summera året som gått konstaterar vi att det har varit ett högt tempo. 2016 blev ett rekordår – inte sedan miljonprogrammets dagar har det byggts så mycket som det görs nu.

Vi på Hegeli Public Affairs har haft mest att göra i Stockholmsområdet, men det är roligt att se att det nu också byggs mer och mer runtom i hela landet. Sett till antal nya bostäder per invånare så byggdes det faktiskt mest i Örebro, Linköping, Helsingborg och Uppsala.

Förra året öppnade vi vårt kontor i Helsingborg och under 2016 har vi haft en kraftig expansion av verksamheten i Öresundregionen. Det känns riktigt spännande och utmanande inför nästa år.

Men det är inte riktigt lika högt tempo överallt. Det går fortfarande onödigt långsamt och trögt i vissa projekt. Med snabbare processer skulle det byggas ännu mer. Och det är tyvärr inte alltid högt tempo i politiken. Att regeringen och oppositionspartierna inte kom någonvart i de bostadspolitiska samtalen i våras är en stor besvikelse. Alla aktörer skulle tjäna på långsiktiga och stabila överenskommelser i bostadspolitiken. Ett bättre samtalsklimat i politiken står högt upp på vår önskelista inför 2017.

Med det vill vi önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Richard Hellmark, VD och grundare
Petter Lindfors, grundare och partner
Hegeli Public Affairs

Utgången av USA-valet präglar framtiden

Karin Sundin
·
7 november 2016

Utgången av det amerikanska presidentvalet den 8 november kommer att prägla USA och resten av världen under de kommande åren.

Den djupa klyftan mellan kandidaternas politiska idéer har sysselsatt analytikerna de senaste månaderna. Många har räknat på effekterna av Donald Trumps frihandelsfientliga politik. Trump vill lämna världshälsoorganisationen WTO, säga upp handelsavtal och införa höga tullar på import från Kina och Mexiko. Flera experter, bland annat Dagens Nyheters Johan Schück, varnar för ett handelskrig - något som i sin tur skulle få allvarliga säkerhetspolitiska konsekvenser.

Utgången av valet påverkar inte bara den amerikanska aktiemarknaden utan i minst lika hög grad länder som Sverige med vår stora andel export och import.

SEB spår att en Trumpseger skulle innebära en omedelbar nedgång, 4-6 procent för det breda amerikanska indexet S&P 500 och ännu mer, 8-10 procent, för Stockholmsbörsens storbolagsindex. Den nedgången skulle fortsätta och fördjupas på ett års sikt och kronan skulle försvagas.

Också en seger för Hillary Clinton lär innebära en mer protektionistisk handelspolitik. Clinton vill omförhandla Nafta-avtalet och har vänt i frågan om TPP-avtalet. Men få tror att Clintons omsvängning skulle få särskilt dramatiska konsekvenser. SEB förutspår att en Clintonseger skulle leda till en försiktig uppgång på kort sikt och en mer stabilt positiv utveckling på längre sikt.

Efter åren som utrikesminister är utrikespolitiken ett av Clintons starkaste kort. Osäkerheten är desto större kring Trumps utrikes- och försvarspolitiska agenda. Hans oförutsägbarhet, hans hårda retorik, hans uppskattning av Vladimir Putins ledarstil, hans tankar om att erkänna Rysslands annektering av Krim och om USAs samarbete inom Nato skulle kunna få långtgående säkerhetspolitiska konsekvenser. Inom EU har Trumps hyllningar av Brexit uppmuntrat ytterkantspartier och EU-kritiker, medan andra oroar sig för vad effekterna av ett amerikanskt närmande till Ryssland kan bli för EU.

Oavsett utgången av valet har spelreglerna för den amerikanska politiken förändrats. Aldrig tidigare har ett parti tagit avstånd från sin egen kandidat på det sätt som ledande republikaner idag tar avstånd från Trump. Rena personangrepp på moståndarens karaktär och förmåga är förvisso inga nyheter i amerikansk politik. Men Trumps mer eller mindre förtäckta hot både mot Clinton och efter sista debatten om huruvida han ens kommer att respektera valresultatet (och därmed hela valsystemets legitimitet) har inneburit en inrikespolitisk osäkerhet som också påverkar omvärlden.

Du som är intresserad av valutgången och vad den kan tänkas innebära är välkommen till Hegelis frukostmingel på Berns den 9 november kl. 07.30. Niklas Nordström (S), kommunalråd i Luleå och USA-kännare och Linnea Swedenmark, föreläsare och ledarskribent på Aftonbladet, samt Benjamin Dousa, nyvald förbundsordförande för Moderata ungdomsförbundet, kommenterar nattens valresultat. Mer information om vårt frukostmingel hittar du här.

Hegeli är med och utser årets lobbyist

·
31 oktober 2016

För 20:e gången i rad utser tidningen Resumé årets lobbyist. I december avslöjas vem det blir av en namnkunnig jury med bred erfarenhet från politikens värld. Hegelis egna styrelseledamot Kristina Axén Olin tar plats i årets jury tillsammans med bland andra Jenny Lindahl, chef Arena Opinion och Janne Sundling, reporter Dagens Samhälle mf. Läs mer om kampanjen och hur du gör för att nominera till årests lobbyist på resume.se.

Hegeli bjuder på frukostmingel tema: valresultatet i USA

·
12 oktober 2016

Hegeli Public Affairs bjuder in till frukostmingel där vi tillsammans med vår expertpanel ger dig en första analys av valresultatet i USA.

Expertpanelen kommer bland annat bestå av Niklas Nordström, kommunalråd i Luleå och USA-kännare. Vi kommer även att få en direktrapport från Demokraternas valvaka från Sofia Brännström som arbetar med Hillarykampanjen.

Följ senaste nytt om vårt event via facebook och tänk på att vi har ett begränsat antal platser med gästlista. Gör din anmälan redan idag: inbjudan@hegeli.se

Vid frågor kontakta vår konsult Sofia Lund

Hegeli Public Affairs rekryterar blått och grönt

·
31 augusti 2016

Hegeli Public Affairs rekryterar Linda Söderberg och Joakim Söder som nya juniorkonsulter.

– Hegeli är inne i en expansiv fas och vi stärker vår organisation med två hungriga juniorkonsulter med bakgrund i Moderaterna och Miljöpartiet. Vi vet att våra kunder efterfrågar en bred palett av politiskt kunnande och nätverk som kompletterar varandra. Med dessa rekryteringar finslipar vi ytterligare vårt erbjudande, säger Richard Hellmark, grundare och partner i Hegeli Public Affairs.
 
Linda Söderberg, 22 år, har en bakgrund i Moderaterna och Muf, där hon bland annat suttit i styrelsen för Moderat Skolungdom och haft uppdraget som pressekreterare. Hon har även varit kommunpolitiker i Sollentuna, som ledamot av kommunfullmäktige och miljö- och byggnadsnämnden. Linda Söderberg kommer närmast från en tjänst på Swedbank Finans och har nyligen avlagt sin Ekonomie kandidatexamen vid Stockholms Universitet. 
 
– Bostadsbristen är den största utmaningen för min generation. Behovet av hållbara lösningar gör det dessutom till en ännu större utmaning. Genom att underlätta kommunikationen mellan marknadens aktörer och politiker ser jag hos Hegeli fram emot att bidra till att det byggs mer, och till att det byggs hållbart, säger Linda Söderberg.
 
Joakim Söder, 22 år, har sin bakgrund i framför allt Grön Ungdom,, där han för närvarande sitter i förbundsstyrelsen. Joakim Söder kommer närmast från en tjänst på Miljöpartiets riksdagskansli och arbetade dessförinnan på Utbildningsdepartementet som pressassistent. Han har även haft förtroendeuppdrag för Miljöpartiet i Stockholms stad. Joakim Söder avslutar sina studier i statsvetenskap och kommunikationsvetenskap parallellt med sitt arbete på Hegeli.
 
– I och med min bakgrund inom Miljöpartiet känns det naturligt och kul att börja jobba för Hegeli med tanke på den spetskompetens och fokus på hållbar stadsutveckling som byrån har. Jag tror jag kan göra skillnad med mina erfarenheter och infallsvinklar, säger Joakim Söder.
 
För mer information:
Richard Hellmark, 070-193 77 00 eller

Hegeli Public Affairs värvar Sofia Lund

·
15 augusti 2016

Hegeli Public Affairs rekryterar Sofia Lund, tidigare kanslichef hos kommunledningen i Upplands Väsby, som konsult inom hållbar stadsutveckling.

– Jag är mycket glad över att idag kunna välkomna Sofia Lund som ny medarbetare på Hegeli Public Affairs. Sofias nätverk och erfarenheter av kommunala processer utgör ett viktigt tillskott för Hegeli och för våra kunder, säger Petter Lindfors, grundare och partner i Hegeli Public Affairs.

Sofia Lund har tio års erfarenhet av politiskt arbete och har ett stort nätverk inom Socialdemokraterna. Närmast kommer Sofia från tjänsten som kanslichef hos kommunledningen i Upplands Väsby. Där har hon varit närmsta politiska rådgivare till kommunstyrelsens ordförande och lett de politiska sekreterarnas arbete. 

– Det känns väldigt kul att gå till Hegeli Public Affairs. Byrån har spetskompetens inom hållbar stadsutveckling och långsiktiga ambitioner. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med de frågor som ligger mig varmt om hjärtat, säger Sofia Lund.

Sofia Lund har en bakgrund som mänskliga rättighetsvetare och har tidigare arbetat som regionombudsman för unga socialdemokrater i Stockholms län (SSU).  År 2011 blev Sofia nominerad till Sveriges mest inspirerande medarbetare i tidningen Metro för sin insats som projektledare på Arbetarnas Bildningsförbund (ABF).


För mer information:
Petter Lindfors, 070-193 78 00 eller petter.lindfors@hegeli.se

Kristina Axén Olin och Elisabeth Berglund tar plats i Hegelis styrelse

·
16 juni 2016

Vid Hegeli Public Affairs bolagsstämma den 16 juni utsågs Kristina Axén Olin, tidigare finansborgarråd i Stockholms stad och Elisabeth Berglund, tidigare bland annat stadsbyggnadschef i Solna stad, till nya ledamöter i styrelsen. 

- Hegeli har ambitionen att fortsätta växa och utvecklas i takt med att efterfrågan på Public Affairs-tjänster ökar. När Kristina Axén Olin och Elisabeth Berglund nu tar plats i styrelsen får vi två färgstarka ledamöter med lång och gedigen erfarenhet av politik, kommunala processer och samhällsbyggnadsfrågor som ökar vår strategiska kompetens, säger Richard Hellmark, VD och partner i Hegeli Public Affairs. 

Kristina Axén Olin är utbildad musiklärare och har varit lärare och biträdande rektor. 1998 valdes hon till moderat socialborgarråd i Stockholms stad, 2002–2006 var hon oppositionsborgarråd. 2003 valdes hon till vice partiordförande. Efter Moderaternas stora valframgång i valet 2006 blev hon finansborgarråd, men valde 2008 att lämna Stadshuspolitiken. Efter det har Axén Olin engagerat sig som styrelseordförande för Junibacken, för Surfa Lugnt och som styrelseledamot i vårdbolaget Team Olivia.

- Det behövs en bättre samverkan i de kommunala processerna och mellan olika beslutande nivåer för att vi ska kunna möta det enorma behovet av nya bostäder. Jag ser fram emot arbetet i Hegelis styrelse för en hållbar stadsutveckling och hoppas kunna göra skillnad med min politiska bakgrund, säger Kristina Axén Olin.

Elisabeth Berglund studerade arkitektur vid KTH innan hon i mitten på 1970-talet började som planarkitekt i Nynäshamn. Hon har arbetat i ledande positioner hos bland andra Brunnberg & Forshed Arkitekter, Tyréns och senast som VD på Link Arkitekter. Berglund har också varit biträdande stadsarkitekt i Stockholms stad, stadsbyggnadschef i Sundbybergs stad, Haninge kommun och i Solna stad. 

- Jag hoppas kunna bidra med nya infallsvinklar och kloka synpunkter utifrån min långa erfarenhet som ledare inom både kommunal och privat sektor. Jag är en person som gillar att jobba med helhetslösningar och strategiska frågor. Hegeli har spetskompetens inom just stadsutveckling och jag gillar Hegelis långsiktiga ambition att växa och utvecklas vidare, säger Elisabeth Berglund, Ark SAR/MSA.  


För mer information:
Richard Hellmark, VD, Hegeli Public Affairs
alt. 070-193 77 00

Petter Lindfors, grundare och partner, Hegeli Public Affairs
alt. 070-193 78 00
 

Hegeli Public Affairs styrelse består sedan bolagsstämman den 16 juni 2016 av följande ledamöter:

Hans Tilly (ordförande)
Kristina Axén Olin
Elisabeth Berglund
Anders Johansson
Richard Hellmark (VD, grundare och partner)
Petter Lindfors (grundare och partner)

Hegeli välkomnar Emelie Sundesten

·
14 maj 2016

Hegeli Public Affairs fortsätter att expandera och rekryterar Emelie Sundesten som kontorsassistent.

 - Vi ser en växande efterfrågan på våra tjänster och våra rådgivare behöver avlastning. Därför är vi väldigt glada över att få hälsa Emelie Sundesten välkommen till vårt team, säger Petter Lindfors, grundare och partner hos Hegeli Public Affairs.

Emelie Sundesten har studerat entreprenörskap och internationella relationer i tre år vid Blackebergs gymnasium. Närmast är Emelie hemkommen från Sydney där hon arbetade inom restaurangbranschen. 

Under flera år har Emelie arbetat ideellt för Hufvudsta Ridklubb. Hon har tidigare varit vice ordförande för ungdomsföreningens styrelse och är nu ledamot i styrelsen som arrangerar och organiserar ridklubbens tävlingar. Dessutom har Emelie en utbildning inom ledarskap för ungdomar via Stockholms Läns Ridsportförbund.

- Det ska bli väldigt roligt och lärorikt att få arbeta på en arbetsplats som bidrar till en hållbar stadsutveckling och jag är redo inför utmaningarna denna anställning kommer att erbjuda, säger Emelie Sundesten.

Hegeli Public Affairs erbjuder analys, rådgivning och strategiskt nätverkande. Vi har kontor och rådgivare i Stockholm och i Helsingborg, men vi verkar i hela Sverige. 
Våra kunskaper om politiska beslutsprocesser och vårt kontaktnät lägger en bra grund för framgång för våra kunder. 

Hegeli hjälper dig lyckas i Almedalen

·
1 mars 2016

Planeringen inför sommarens Almedalsvecka pågår just nu för fullt, hos oss på Hegeli Public Affairs som på andra ställen.

Förra året anordnades 247 evenemang under Almedalsveckan som handlade om byggande och ännu fler om infrastruktur. Med en växande bostadsbrist och snabbt växande befolkning kommer intresset sannolikt öka till denna sommar. Årets vecka går av stapeln 3-10 juli.

– Hegeli kommer som vanligt vara på plats hela veckan för att hjälpa våra kunder att få ut mesta möjliga av sina dagar i Visby. Det säger Cecilia Clausen, Hegelis Almedalsgeneral.

Hegeli kan hjälpa till med allt. Vi arrangerar seminarier och mingel, bokar in strategiska möten och samordnar kost, logi och transporter.

Kontakta Hegelis konsult Cecilia Clausen så berättar hon mer!

cecilia.clausen@hegeli.se
+46 70 193 80 90

Seminarium: Växtkraft för framtidens Sundbyberg

·
22 februari 2016

Sundbyberg är Sveriges snabbast växande kommun. Befolkningen har ökat från 39 000 år 2010 till dagens omkring 46 000 – en utveckling ivrigt påskyndad av kommunalpolitikerna.

I november skiftade den politiska majoriteten i Sundbyberg och det tidigare S-ledda styret byttes ut mot ett nytt grönblått samarbete under devisen ”från växtvärk till växtkraft”. Vad betyder de skiftet för bostadsbyggandet och tillväxten i Sundbyberg?

Fredagen den 29 januari höll Hegeli Public Affairs ett välbesökt seminarium med den nya kommunledningen som fick presentera sina visioner för det framtida Sundbyberg. Publiken hade också möjlighet att ställa sina frågor till kommunledningen. 

 

Paneldeltagare: 

Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande

Siyamak Sajadian Sasanpour (MP), kommunstyrelsens förste vice ordförande samt ordförande i näringslivskommittén

Stefan Bergström (C), kommunalråd och ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden

Johan Storåkers (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Maria Bohman Kreij (KD), kommunalråd och ordförande i äldrenämnden

Hegeli Public Affairs värvar Conny Fogelström

·
7 oktober 2015

Tillväxten fortsätter för Hegeli Public Affairs som nu värvar Conny Fogelström, tidigare kommunalråd för Socialdemokraterna i Täby. Med mer än 30 års erfarenhet inom politiken kommer han arbeta som senior rådgivare.

 – Jag är glad att idag kunna välkomna Conny Fogelström som ny medarbetare hos Hegeli Public Affairs. Vi får i Conny Fogelström in en mycket rutinerad och mångsidig person som efter många år inom politiken vill ha en ny spännande utmaning hos oss. Connys stora nätverk och erfarenhet kommer att göra nytta för Hegeli och för våra kunder, säger Petter Lindfors, grundare och partner i Hegeli Public Affairs.

Conny Fogelström har mer än 30 års erfarenhet av politiskt arbete i kommun, landsting och riksdag för Socialdemokraterna. Han har även arbetat med omvärldsbevakning hos den socialdemokratiska partistyrelsen.

Närmast kommer Conny från uppdraget som kommunalråd i Täby kommun, där han varit heltidspolitiker sedan 2006. Där har varit drivande i arbetet med att utveckla förortskommunen Täby till en modern tillväxtkommun. Ett exempel är omvandlingen av Täby Galopp till den blivande stadsdelen Täby Park med 6 000 nya bostäder. Ett annat exempel är att han gjort frågan om utbyggnaden av tunnelbanan till Täby åter aktuell.

– Jag är övertygad om att den ofta ganska segdragna processen från stadsbyggnadsidé till spade i jorden skulle kunna gå betydligt snabbare än idag, säger Conny Fogelström.

Conny Fogelström har studerat Fastighetsekonomi vid Högskolan i Gävle samt Statsvetenskap vid Stockholms Universitet. Han har även en bakgrund som snickare och fackligt förtroendevald hos Byggnads samt många år som förhandlingsombudsman hos Hyresgästföreningen. Conny kommer att arbeta som senior rådgivare hos Hegeli Public Affairs.

– Jag tror att min erfarenhet och mitt stora kontaktnät kan komma väl till pass när det gäller att gå från ord till handling i samband med stadsbyggnadsprojekt. 

Kontakt till Conny Fogelström.

Hegeli Public Affairs lämnar Precis

PRESSMEDDELANDE
·
25 september 2015

Pressmeddelande

Mot bakgrund av den debatt som följt på avslöjandet om Kreabs arbete gentemot Sverigedemokraterna lämnar nu Hegeli Public Affairs AB branschorganisationen Precis.

­­– Vi på Hegeli kommer aldrig att sitta stilla och tiga när företrädare, organisationer eller politiker inte står upp för alla människors lika värde. Historien vittnar om vikten av att stå emot. Därför lämnar vi nu Precis, säger Hegeli Public Affairs grundare och VD Richard Hellmark.   

Hegelis brev till Precis finns att läsa här.

För mer information:

Richard Hellmark, VD Hegeli Public Affairs AB, tel. 070-193 77 00 

 

Hegeli Public Affairs huvudinriktning är att bidra till en hållbar stadsutveckling som lägger grunden för ett framtida gott samhälle. Med ett brett kontaktnät inom politiken stödjer Hegeli Public Affairs samarbetet mellan våra uppdragsgivare och de regionala och kommunala instanser som fattar beslut om hur utvecklingen ska se ut och förverkligas. Våra verktyg är nätverkande, omvärldsbevakning, analys, strategi och konceptutveckling med fokus på samhällsbyggande.

 

Karin Sundin ansluter till Hegeli Public Affairs

·
3 september 2015

Hegeli Public Affairs fortsätter expandera och rekryterar idag Karin Sundin, tidigare ordförande för Örebrobostäder AB, som konsult till arbetet för hållbar stadsutveckling.

– Jag är mycket glad över att idag kunna välkomna Karin Sundin som ny konsult till vårt team. Karin breddar Hegelis nätverk i Fastighetssverige och adderar ytterligare politisk kompetens till vårt erbjudande, säger Hegeli Public Affairs grundare och partner Petter Lindfors. 

Karin Sundin har lång politisk erfarenhet från att ha suttit i kommunfullmäktige både på Gotland och i Örebro. Under förra mandatperioden var hon ordförande för Örebrobostäder AB, ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsföretag.

Dessutom har hon varit journalist och ledarskribent på flera socialdemokratiska tidningar, bland annat Gotlands Tidningar, Aftonbladet och Tvärdrag. Hon kommer senast från en tjänst som pressekreterare vid Länsstyrelsen i Örebro län.

– Bostadsbristen, bostadssegregationen och effektiva kommunikationer är avgörande frågor för Sveriges framtida utveckling. Jag ser fram emot att få jobba vidare med de utmaningarna ur konsultens perspektiv hos Hegeli Public Affairs, säger Karin Sundin.

Hegeli Public Affairs huvudinriktning är att bidra till en hållbar stadsutveckling som lägger grunden för ett framtida gott samhälle. Med ett brett kontaktnät inom politiken och rätt kunskap stödjer Hegeli Public Affairs samarbetet mellan våra uppdragsgivare och de regionala och kommunala instanser som fattar beslut om hur den utvecklingen ska se ut och förverkligas. Våra mångfacetterade verktyg är nätverkande, omvärldsbevakning, analys, strategi och konceptutveckling med fokus på stadsutveckling.

Hegeli Public Affairs rekryterar Sara Valtersson

·
17 augusti 2015

Sara Valtersson ansluter idag till Hegeli Public Affairs växande konsultteam. 

- Jag vill bidra till en ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar stadsutveckling. Hegeli har arbetat med dessa frågor på ett seriöst sätt under en längre tid och det blir en kul utmaning för mig att bidra med mina erfarenheter och infallsvinklar, säger Sara Valtersson.

- Hegeli rekryterar nu Sara Valtersson. Jag är mycket glad över att få ännu en ambitiös      konsult som stärker vårt erbjudande och spetsar vårt nätverk ytterligare, säger Hegeli Public Affairs grundare och partner Richard Hellmark.

Sara Valtersson är utbildad journalist vid Södertörns högskola. Hon har även studerat journalistik vid Universidad Carlos III de Madrid. De två senaste åren har Sara varit projektledare för olika initiativ inom näringsliv och organisation. Sara Valtersson kommer senast från   kommunikationsavdelningen på Danone Nordics. Sara har ett stort nätverk inom Miljöpartiet och Grön Ungdom.

Hegeli Public Affairs huvudinriktning är att bidra till en hållbar stadsutveckling som lägger grunden för ett framtida gott samhälle. Med ett brett kontaktnät inom politiken och rätt kunskap stödjer Hegeli Public Affairs samarbetet mellan våra uppdragsgivare och de regionala och kommunala instanser som fattar beslut om hur den utvecklingen ska se ut och förverkligas. Våra mångfacetterade verktyg är nätverkande, omvärldsbevakning, analys, strategi och konceptutveckling. Vi optimerar projekt, väcker intresse, producerar väl underbyggda underlag för beslut, initierar möten och sprider kunskap om de politiska och administrativa processer som styr vårt samhällsbyggande. 

Seminarium; Hur lyckas du som bygg- och fastighetsaktör i en expansiv kommun

·
4 februari 2015

Ambitionen att få fram bostäder och arbetsplatsen är stora i en växande storstadsregion. Vilka möjligheter finns för framtiden och vad säger kommunerna som lyckats med att vara expansiva och attraktiva?

Onsdagen den 4 februari bjöd Hegeli Public Affairs in ledande aktörer inom fastighetsbranschen till Berns för ett samtal med företrädare från tre expansiva kommuner i Stockholms län.

Panel:
Anette Scheibe Lorentzi, stadsbyggnadsdirektör i Stockholms stad
Jonas Nygren, kommunstyrelsens ordförande i Sundbybergs stad  
Cathrin Bergenstråhle, kommunalråd och ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka kommun

Moderatorer:
Anders Johansson, styrelseledamot Hegeli Public Affairs 
Petter Lindfors, grundare och partner Hegeli Public Affairs